5 handige Tips voor webinar promotie

lamp webinar promotie

5 handige Tips voor webinar promotie

Een webinar of online seminar organiseren is één ding, maar ervoor zorgen dat er mensen aan deelnemen is iets heel anders. Daarom geven wij je 5 tips mee om in de toekomst meer conversie te behalen bij uw webinar, door middel van een goede webinar promotie.

Tip 1: Stem je promotiemix af op je doelgroep

 

Het is van groot belang om eerst je doelgroep te bepalen. Pas daarna kan je de juiste kanalen selecteren om je webinar te gaan verspreiden. De middelen die het meeste rendement opleveren zijn je eigen website, de nieuwsbrief maar vooral ook e-mail. Sociale media, banners of search engine marketing leveren een veel kleinere bijdrage aan het aantal registranten. Ons advies is om 80 % in te zetten op de eerste groep en 20 % op de laatste. Het dominante deel van je promotiemix moet bestaan uit e-mail.

Tip 2: Leg bij je webinar promotie de focus op e-mail

 

Focus email

De e-mail is het belangrijkste en meest effectieve onderdeel van je webinar promotie. Een van de belangrijkste zaken in de e-mail is de onderwerpregel, het is de bedoeling dat deze aanzet tot lezen. Hij moet uitnodigend zijn of de ontvanger nieuwsgierig maken. De ontvanger wil ook graag weten wat het voordeel is bij het openen van de e-mail. Laat de ontvanger dus zeker weten wat er voor hem in zit. Zorg wel dat de onderwerpregel niet te lang wordt. Probeer niet meer dan 50 tekens te gebruiken, voor mobiel kan je je best aan de limiet van 30 houden.

Een ander belangrijk aspect is de timing. De maatstaf is drie mails in drie weken. De beste dagen om de e-mail te verzenden zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

De opmaak van je mail is ook iets waar je goed over moet nadenken. Gebruik niet te veel banners of afbeeldingen, of zelfs helemaal geen. Ze worden vaak niet herkend of zijn te zwaar voor bijvoorbeeld Outlook. Probeer je doelgroep dus met tekst te overtuigen.

Ten slotte is de inhoud natuurlijk ook belangrijk. Probeer het persoonlijk te maken met een persoonlijke aanspreking.

 

Tip 3: Ontwerp een killer landing page

 

Een ander enorm belangrijk deel van de webinar promotie is de registratiepagina. Slechts 48% van de mensen die op deze pagina terecht komen schrijven zich in voor je webinar. Probeer deze conversie zeker te verhogen. Veel mensen zijn wel enigszins geïnteresseerd in je webinar maar zich effectief inschrijven is nog een extra drempel. Probeer de focus te leggen op inschrijvingen, geef dus niet te veel overbodige info of details. Blijf je doel voor ogen houden, en dat doel is conversie.

Geef ook zeker een antwoord op de volgende vragen:

  • Voor wie is de webinar bedoeld?
  • Welk probleem wordt aangepakt en/of wat is de oplossing?
  • Wat leer je in dit webinar?
  • Door wie wordt de webinar gepresenteerd en/of georganiseerd?
  • Wanneer wordt hij uitgezonden?
  • Voorziene duurtijd?

 

Tip 4: Stuur notificatie e-mails

 

Op deze manier blijf je herinneringen en urgentie meegeven. De doelgroep stelselmatig op de hoogte houden resulteert gegarandeerd in een hogere conversie.

Wanneer iemand zich aanmeldt, stuur dan zeker een bevestigingsmail. Bedank ze even voor het achterlaten van hun gegevens en hun inschrijving.

Daarna stuur je een aantal herinneringsmails om de persoon in kwestie op de hoogte te houden. Stuur er eentje een week vooraf, een dag vooraf en ten slotte eentje enkele uren voor de start van de webinar. Deze werkwijze zorgt voor een veel grotere opkomst.

Na de webinar stuur je best ook een follow-up e-mail naar de kijkers maar ook naar mensen die niet hebben gekeken. Zo kunnen zij de webinar achteraf nog bekijken. Promoot dus je on demand webinar. Je kan de follow-up e-mail best binnen de 24 uur na de webinar sturen.

Tip 5: Geef iets extra

 

Bied je doelgroep iets extra. Geef ze bijvoorbeeld een gratis handboek of e-book. Je kan je doelgroep ook activeren door bijvoorbeeld een bekende spreker of expert in een bepaald vak te promoten. Dit zijn extra triggers voor de doelgroep om aan je webinar deel te nemen.

 

Heb je nog vragen over webinar promotie? Aarzel zeker niet om contact op te nemen. klik hier om te bellen
Of bezoek onze website voor meer info: www.webinarsolutions.eu .